Anima – success story 7/9 2017

anima_banner

Animas smarta klocka Kronaby har lanserats i Europa och börjar nu rullas ut i USA. Inför lanseringen tog Malmöbolaget in 95 miljoner kronor. Malmöbaserade Anima är en uppstickare i wearables-industrin med egenutvecklad design och teknik. Fredrik Rosén, CFO på Anima, berättar om idén att utveckla kroppsnära teknik som skapar lugn hos användaren. Anima grundades 2015 av Fredrik och tre kollegor från Sony Mobile Communications i Lund. Med inledande hjälp av 94 miljoner från den kinesiske elektroniktillverkaren Goertek är Anima en snabbväxare och sysselsätter idag ett team på 70 personer.

Den första kollektionen smarta klockor lanserades i början av 2017 under varumärket Kronaby och kan köpas på nätet och i utvalda butiker ibland annat Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike, Spanien och Storbritannien. Succén är ett faktum. Nu tar de in 95 miljoner ytterligare för att lansera i USA. Läs mer Föredraget börjar kl 12:00 men kom gärna redan kl 11:15 då vi bjuder på en lättare lunch på Medicon Village i Lund, i Gamla Gästmatsalen i närheten av restaurang Inspira.

Föredraget är kostnadsfritt och du får gärna bjuda med en vän eller kollega. En föranmälan krävs före den 5 september och det är först till kvarn som gäller. Varmt välkommen på ett lunchföredrag i vår serie LYFT BLICKEN!