Är ditt nya varumärke tillgängligt?

Är du igång och ska lansera ett nytt varumärke? Då finns det en del att tänka på. Frågan är också ifall ditt nya varumärke verkligen är tillgängligt.

Vi kallar det för  Tillgänglighetskontroll! Det är en tjänst som vi erbjuder våra kunder. Vi gör en utförlig kontroll av tidigare registrerade varumärken, firmanamn och domännamn – på den marknad som är aktuell för ditt varumärke. Via sökmotorer kan vi också undersöka användandet på olika sociala medier. På så vis hjälper vi dig att ta kommandot och komma fram till bra affärsbeslut kring ditt nya varumärke.

Maria Foskolos

Vi ställde en snabb fråga till Maria Foskolos som är en av våra jurister.

Om du ska ge ett enda råd till någon som ska lansera ett nytt varumärke. Vad ger du då för tips?

– Min hetaste och mest grundläggande rekommendation är att undersöka marknaden riktigt noga! Du behöver ha koll på närliggande, tidigare registrerade rättigheter för att kunna minimera risker. Innan lanseringen behöver du känna till en hel del om vilka skydd som finns för ditt framtida varumärke. Även för att förstå dina möjligheter! Det kan annars uppstå svåra situationer. Exempelvis om du tvingas upphöra med användningen av ditt nya varumärke – efter lansering, säger Maria.

Finner du det här intressant och viktigt för ditt nya varumärke så kan du ta en direktkontakt med Maria Foskolos på maria.f@hanssonthyresson.se

 

 

 

Till fler nyheter

Kontakta oss