Artificial Intelligence – Event 7/2

Om du lyckas göra teknik utan att någon förstår att det är teknik så har du lyckats. Traditionellt sett handlade automatisering om att ersätta muskelkraft. Idag handlar Artificial intelligens (AI) om att ersätta tankekraft. Europa har varit framstående inom AI-forskning under lång tid, men nu accelererar länder som Kina och USA. – Då väcks frågor om hur vi i Sverige kan öka takten, säger Fredrik Heintz som är lektor vid Linköpings universitet och forskar inom AI och autonoma system. Fredrik ingår även som ende svensk i den expertgrupp som ska kartlägga hur EU kan dra nytta av och hantera utmaningar med AI. Det här och mycket mer berättar Fredrik om under föredraget och diskuterar med oss vid lunchminglet:

  • Detta gör Sverige på området idag
  • Så får vi ut största möjliga nytta av AI
  • Denna riktning tar AI inom EU och så påverkas samhället

Eventet är kostnadsfritt och du får gärna bjuda med en kollega. En föranmälan krävs och det är först till kvarn som gäller. När: Torsdagen den 7 februari kl 11:00-13:15 Var: Hansson Thyressons kontor på Norra Vallgatan 58 i Malmö ANMÄL DIG HÄR: 

 

Lyft Blicken är samlingsnamnet för de föredrag, workshops och seminarier som Hansson Thyresson erbjuder inom patent, varumärkesskydd och annan immaterialrätt.