Ett samtal med Akribian

Vi skjuter på det här spännande samtalet med Akribian tills covid19-läget är stabilare. Vi återkommer efter den 17 november med uppdaterad information. Ni som redan är anmälda har en reserverad plats till kommande datum.  

/Med vänliga hälsningar från oss på Hansson Thyresson

 

Akribian AB är ett innovativt Lundaföretag inom EdTech. Akribian har utvecklat en pedagogisk applikation – Count on me™ – som lär barn matematik genom att kombinera vetenskapliga inlärningsmetoder med speldesign. Bolaget bildades 2017 av Martin Hassler Hallstedt och Henrik Rosvall. I år har Akribian vuxit från fem till tio personer. Betaversionen är på gång och när appen lanseras i början av nästa år är målet den internationella marknaden.

Den 11 november bjuder vi in till ett morgonsamtal under ledning av Thomas Frostberg, affärsreporter känd från Dagens Industri och Sydsvenskan, som riktar strålkastarna mot Martin och Akribians affärsresa. Bland annat diskuterar vi varför de valt att göra en IP-strategi och vilken nytta de haft av sina immateriella tillgångar i dialog med investerare. Dessutom kommer vi in på varumärkesutveckling och hur expansionen framåt ser ut. Vi frågar oss också – Varför är det så viktigt att omge sig med rätt människor för att nå framgång?

08:00 – Frukost och mingel
08:30 – Samtal under ledning av Thomas Frostberg
10:00 – Avrunda gärna morgonen med en extra kopp kaffe

Missa inte tillfället att ta del av tankarna hos ett innovativt företag med världen som marknad. Som vanligt bjuder vi in en mindre grupp utvalda gäster och med anledning av Covid-19 anpassar vi mer och glesar ut mellan stolarna. Antalet platser är begränsade så därmed är det först till kvarn som gäller.

Varmt välkommen med din anmälan senast 6 november!

Anmälan till "Ett samtal med Akribian" 11 november kl 08:00

”Vi är så stolta och ödmjuka över att HolonIQ, som är en businessplattform inom EdTech, i år rankat oss som en av de 50 mest lovande EdTech-startup-företagen från Norden-Baltikum”. Martin Hassler Hallstedt

*Appen Count on me bygger på Hassler Hallstedts doktorsavhandling där hans forskning visar att barn som tränar matematik med hjälp av ett KBT-baserat program förbättrar sina matematikkunskaper med upp till 60 % jämfört med kontroll- och placebogrupper. Översatt till Pisa-siffror skulle det innebära en klättring av det svenska Pisa-resultatet i matematik från plats 17 till plats 3.

Artikel från Sydsvenskan 2020-10-21 Lundabaserad matematik-app redo för internationell marknad.

Läs mer om Akribian här.