Få koll på dina immateriella tillgångar med en IP-scan

När vi utför en IP-scan så innebär det att vi gör en professionell genomgång och analys av era immateriella tillgångar och rättigheter, inklusive patent, varumärke, design, företagshemligheter, know-how och upphovsrätt. Vi hjälper er att identifiera vilka tillgångar ni har, och ger er råd kring hur ni kan skydda dem och tänka kring dem, tillsammans med konkreta rekommendationer på saker ni kan eller bör göra för att säkra era tillgångar, både på kort och lång sikt. Allt utifrån ett affärsmässigt perspektiv där vi, med utgångspunkt i er affärsplan, ser till att ni har de bästa förutsättningarna för att omvandla era immateriella tillgångar till finansiellt värde.

Vi genomförde ett antal IP-scannar under förra året, varav en åt Sjöbergska Huset AB.
– IP-scannen gav oss en grundläggande koll på de olika områdena och möjligheterna vi har inom immaterialrätten. Vi fick även en insyn i vilka möjligheter och risker som fanns kopplade till våra varumärken och en bra insyn i hur vi kan arbeta mer strategiskt kring nya satsningar vi arbetar på, säger Jens Grip, VD för Sjöbergska Huset AB.

På frågan om han skulle rekommendera fler bolag att göra en IP-scan svarar Jens:

– Ja absolut. Att ha IP-scan som en grundläggande del i sitt värdeskapande är en mycket bra start. Därtill var bemötandet från Hansson Thyresson strålande – det var trevligt och öppenhjärtligt, kombinerat med en hög proffsighet.

Med hjälp av bidraget från EUIPOs SMF-fond kan vi erbjuda er denna tjänst till en kostnad för er på cirka 5 000 kr*. Helt enkelt, ett utmärkt tillfälle att få koll på era immateriella tillgångar. Låter det intressant? Kontakta Viveka, Jakob eller Åsa, så berättar vi mer.

*Vårt arvode för en IP-scan är 20 000 SEK. Under förutsättning att ni beviljas bidraget från EUIPO’s SMF-fond, får ni ersättning för 1350 EUR av kostnaden via bidraget, motsvarande cirka 15 000 SEK. Kostnaden för er blir således ca 5 000 SEK. Vi hjälper er även kostnadsfritt att ansöka om bidraget från EUIPO’s SMF-fond.

 

Till fler nyheter

Kontakta oss