Jakob – Vår nya patentingenjör!

Vår nya medarbetare Jakob Broman har efter många år utomlands landat hos oss och är numera en av våra patentingenjörer. Det är vi väldigt glada över och undrar samtidigt lite nyfiket:

Hur trivs du hos Hansson Thyresson så här långt?
Jättebra! Alla på Hansson Thyresson har välkomnat mig med öppna armar och redan innan jag började kände jag mig som en i gänget. Även om starten har blivit lite annorlunda på grund av covidinfektion och nya restriktioner om hemarbete, så har det gått väldigt smidigt att komma igång. Efter många år utomlands känns det verkligen som att jag har kommit hem.

Vilken film såg du senast? Vad tyckte du om den?
Ja du, det var en bra fråga. Jag började se Moneyball för någon dag sen, men somnade efter halva – räknas det? Jag ser förvånansvärt lite film faktiskt, utan föredrar sport, serier eller allra helst att stänga av teven helt och läsa en bra bok i stället.

Är du en mail- eller telefonperson? Varför?
Båda har sina fördelar och tillfällen, men överlag är jag definitivt en mail-person. Det sitter i sen jag var liten och blyg, skulle jag tro. Jag gillar mailets kravlöshet – jag kan dra iväg ett mail när jag har tid, och mottagaren kan svara när den har tid. Men det jag gillar mest av allt är att mailen finns sparade, och att man kan gå tillbaka och se vad man har sagt, för minnet är ju inte alltid så bra som man hade önskat. Däremot slår inget ett telefonsamtal när man behöver ett snabbt svar.

Vilken roll har du på Hansson Thyresson?
På Hansson Thyresson jobbar jag som patentingenjör och hjälper framför allt i den här positionen företag att skydda sina uppfinningar. Det bästa med yrket är att få träffa drivna människor som har kommit på något riktigt klokt, och att sen få sätta sig in i tekniken, hitta kärnan i uppfinningen och destillera ner det hela till en koncis och tydlig text. Jag har alltid tyckt om teknik och att skriva, så det passar mig perfekt, och i övrigt har jobbet helt enkelt en härlig blandning mellan tankeverksamhet och kaffedrickande med spännande människor.

Jakob, varmt välkommen till oss!

Du kan nå Jakob på jakob.b@hanssonthyresson.se

Till fler nyheter

Kontakta oss