Jubileumsfest på Kulturen i Lund

Ta med hela familjen och fira med oss!

I år har Hansson Thyresson 25-årsjubileum och det vill vi fira tillsammans med dig och din familj, barn, barnbarn eller kanske en kollega – lördagen den 14 september kl 11-14.

Kulturen i Lund är en välbesökt och anrik plats i centrala Lund fylld av kulturarv, välbevarade miljöer och värdefull kunskap. Dit bjuder vi in till kalas med festlig brunch, kulturella upplevelser, guidade visningar och annat skoj som passar alla åldrar. För de mindre barnen finns det både lekplatser utomhus och lekutställningen ”Hans och Greta” inomhus.

Så här ser vår gemensamma del av dagen ut:

Kl 11-12 – Jubileumskalaset drar igång.

Kl 11-14 – Brunch i Trädgårdsrummet. Det är drop-in med möjlighet att äta när det passar och då det finns lediga sittplatser.

Kl 11-14 – Häng & mingel. Leta upp våra träffpunkter inne på området där vi bjuder på förfriskningar och annat.

Kl 11:30-12:15 – Guidad visning Katja of Sweden
Katja Geiger – Sveriges första internationellt kända modedesigner. Trendkänslig och målmedveten bröt hon med tidens snäva kvinnoideal och gick sin egen väg i en mansdominerad bransch. Hon ville skapa frigörelse för kvinnan. Utställningen gör nedslag i hennes färg- och mönsterrika design, och fångar tidsandan från 1960- och 1970-talen. https://www.kulturen.com/utstallningar/katja-of-sweden/

Kl 13-14 – Guidad visning Tävla i föremålskunskap.
Vet du vad en lysekärring är? Har du sett en jästkrans förut? I så fall har du goda chanser att vinna vår föremålsfrågesport! Vi besöker tre av husen i friluftsmuseet med en kunnig guide som berättar om hur människor levde under olika tidsperioder och i olika samhällsklasser.

Kl 13-14:30 – Familjeverkstad Grafik ala Katja (i mån av plats, ingen föranmälan)

Kl 14 – Jubileumsfirandet avslutas. Då finns vi på plats vid vår utgång vid gröna porten.

Och så bjuder vi så klart på gott kaffe hela dagen!

Utöver det vi erbjuder har du tillgång till hela Kulturen i Lund. Du kan med andra ord sy ihop din dag som kan sträcka sig ända fram till kl 17 då det stänger. Ta gärna en titt på www.kulturen.com där du kan läsa mer om alla aktiviteter och utställningar.

Varmt välkommen med er anmälan! OSA senast 9 september.