Maria, en av våra varumärkesjurister

Maria-FoskolosMaria Foskolos har arbetat länge på Hansson Thyresson. Hon är varumärkesjurist och har varit en del av byrån i 13 år. Sedan fyra år tillbaka är hon också delägare. Maria har värdefulla kunskaper och erfarenheter som jur. kand. med inriktningen varumärkes- och marknadsrätt samt reklamjuridik. Tidigare har hon arbetat på varumärkesenheten på Patent- och registreringsverket och även på advokatbyrå med immaterialrättslig inriktning. Vi vill veta lite mer om Maria och undrar:

Vad fick dig att välja den juridiska yrkesbanan?
– Jag visste tidigt att jag skulle läsa juridik så det fanns inget tvivel om det när jag skulle söka till fortsatta studier. Jag ville jobba med språket före siffror och tyckte att den juridiska yrkesbanan lät både spännande och attraktiv. På den vägen är det!

Hur skulle du beskriva de klienter du jobbar för idag?
– Min kundbas är bred eftersom jag arbetar med både lokala små och medelstora företag men även multinationella, världsledande bolag. Den gemensamma nämnaren är att de klienter jag jobbar med är marknadsaktiva och har goda kunskaper om vikten av ett bra immaterialrättsligt skydd.  

Vilka är de största utmaningarna inom ditt område?
– Utmaningen ligger mycket i att försöka förstå vad klienten vill ha och sedan finna ut de bäst lämpade immaterialrättsliga skydden utifrån olika behov och förutsättningar.

Vad gör du helst på fritiden?
– Min lediga tid ägnar jag allra helst tillsammans med familjen, min man och våra två barn. För att få energi löptränar jag några gånger i veckan. När jag kopplar av händer det att jag följer en och annan bra TV-serie. Mina vänner är också viktiga för mig.

Kom i kontakt med Maria här >>>

Till fler nyheter

Kontakta oss