Nancy, en av våra paralegals

Nancy Resulovic har arbetat på Hansson Thyresson i 3 år och är en av företagets två paralegals. Nancys huvudinriktning är varumärkes- och designskydd. Hon är en kvalificerad paralegalnancy och arbetar dagligen i nära samarbete med juristerna. Nancy är också den person du ofta når vid en telefonkontakt med oss, om du behöver hjälp med någon frågeställning.

Vi vill veta lite mer om Nancy och undrar:

Paralegal låter intressant, hur har din väg till det yrkesvalet gått? 
– Efter några års yrkeserfarenhet som inkassohandläggare halkade jag av en slump in på den juridiska banan. Jag började arbeta på en advokat- och patentbyrå som paralegal. Det var ett nytt område för mig som visade sig vara både intressant och lärorikt. Så jag beslutade mig för att stanna i yrket och fick senare möjlighet att arbeta som paralegal hos Hansson Thyresson.   

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
– Jag har många bollar i luften, parallella processer som innebär stora volymer av dokument. Allt ska dokumenteras. En dag kan bestå av arbetsuppgifter som att handlägga nyregistreringar, förnyelser och överlåtelser hos t.ex. Bolagsverket, PRV, EUIPO och WIPO. Jag bevakar statusen på olika ärenden och handlingar. Ingen dag är egentligen den andra lik.  

Vilken är den största utmaningen inom ditt område? 
– Om jag ska lyfta fram en utmaning så är det nog att hålla sig uppdaterad kring nya regler och lagar.

Vad roas du av när du inte arbetar på Hansson Thyresson?  
– På min fritid vill jag umgås med min familj, släkt och vänner. Hus, hem och trädgård roar mig extra mycket sedan en tid tillbaka då vi flyttade till hus. Men måndag till fredag är det mitt arbete som gäller. Vardagsmorgonen förgylls med en runda på cykeln som tar mig till jobbet och samtidigt får jag en nypa frisk luft.

Kom i kontakt med Nancy här >>>

Till fler nyheter

Kontakta oss