Passar du in i vårt team på Patent- och designavdelningen?

Hos oss jobbar ett gäng drivna, nyfikna, glada och skarpa patentingenjörer och paralegals. Bakgrunden hos våra patentingenjörer ser olika ut och det drar vi nytta av för att kunna ge bästa möjliga leverans till våra kunder. Teamet har ett väl fungerande samarbete och gemensamma mål som alla strävar mot. Avdelningen leds av Jonas Delander.

 

Som PATENTINGENJÖR hos oss känner du stark passion för att hjälpa företag att skydda tekniska innovationer. Ett väldigt viktigt men också väldigt roligt arbete! Det krävs att du är duktig på både teknik, juridik och språk. Dessutom behöver du vara trevlig och engagerad för att fånga upp våra kunders behov på bästa möjliga sätt.

En patentingenjör hos oss har ingen individuell budget. Vi tror att det försvårar det så viktiga lagarbetet och kan leda till att transparensen mot kunder försvåras. Genom starkt teamarbete gör vi våra kunder än mer nöjda! Vi vill att du tar ett stort eget ansvar för ditt självständiga arbete såväl som att du vårdar teamarbetet i organisationen.

Du har förmodligen ett tekniskt specialistområde såsom exempelvis mekanik, elektronik, data, kemi, teknisk fysik eller liknande. Genom sådan specialistkompetens kan du ta uppdrag där din kompetens kan nyttjas på bästa sätt. Utöver dina goda kunskaper inom teknik vill vi också att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt en utpräglad språkkänsla då arbetet medför internationella kontakter.

Som patentingenjör hos oss kan du arbeta med såväl små, nystartade företag vars innovation är deras allt, som större och mer utvecklingsintensiva bolag. Det är mycket viktigt, oavsett kundens storlek, att medverka till rätt och rimligt juridiskt skydd. Minst lika viktigt är det att du tycker detta är roligt och inspirerande!

Vi har flera immaterialrättsjurister som du kan komma att samarbeta med, beroende på uppdragets utformning. Du har också en eller flera paralegals som stöttar dig för att du ska kunna göra ditt arbete så bra som möjligt.

 

Som PARALEGAL hos oss är du en väldigt uppskattad medarbetare där ditt arbete värdesätts högt. Du stöttar våra patent- eller varumärkeskonsulter med administration och koordination. Du har också direktkontakt med såväl våra svenska som utländska kunder och samarbetspartners.

Deadlines, eller frister är A och O i arbetet. Du håller strikt koll på dessa. Du registrerar, administrerar och reviderar frister så att inget hamnar mellan stolarna. Du älskar också fakturering där ditt arbete är avgörande för att våra intäkter ska fortsätta komma in löpande. Ditt fokus kan vara såväl patent som varumärke/design eller övrig IP.

Vi vill att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt en utpräglad språkkänsla då arbetet även medför internationella kontakter.

Som paralegal är du en viktig länk i vårt lagarbete och vi förutsätter att du gillar att samarbeta, hjälpa, stötta och engagera dina övriga medarbetare. Du är också en viktig del när det gäller att ge våra kunder bästa möjliga service!

Se lediga tjänster här >>>