Sommaruppfinningar

Vi roade oss lite i sommar och gjorde en djupdykning i patentarkiven. Vi hittade några roliga och gamla patent som vi tycker förtjänar en stund i rampljuset. Vi kan väl kalla det fun facts!

Patent US5971829, den motordrivna glasshållaren, är en riktig höjdare! Med den inbyggda roterande plattformen snurras glasstruten runt i hållaren så att du bara behöver sträcka fram tungan och låta motorn göra resten. Riktigt smart, eller hur!

Vilken tur också att Italo Marchiony redan 1903 uppfann den första formen för att göra glasstrutar – patent US746971, och att Alfred L. Cralle år 1897 fick patent US576395 för sin glasskopa som gjorde det betydligt enklare att göra glasskulor. Tack vare dessa uppfinningar, har vi nu både en glasstrut och en glasskopa.

Vad skulle en sommar vara utan alla dessa glassiga patent?

 

Djupdykningen i patentarkiven ledde oss ockå till patent US4241688 som garanterat är både svalkande och pulshöjande. Hoppa ner i poolen och testa på en vatten-enhjuling vetja! Kommer väl till pass efter all glass och lata strandhäng.

Känner du istället för en rofylld seglats på tu man hand? I så fall ska du prova patent US3771181 – kroppsseglet. Perfekt en varm sommardag och hur enkelt som helst. Eller?

Vad skulle en sommar vara utan en och annan möjlig och omöjlig uppfinning!

 

Kanske behöver du klämt in fötterna i varma skor även i sommarvärmen. Lugn, våra patentare har grävt fram lösningen på problemet. Patent US537543 vittnar om en sko med inbyggd air condition som drivs av en pump i hälen. Bara att trampa på alltså!

Stillasittande jobb kan också vara en plåga i sommarvärmen. Men det finns en lösning på det också. Patent US9237 är en gungstol med fläkt driven av din gungning. Fiffigt va!

Sedan är frågan hur du ska hålla drycken kall medan du sitter i solen och njuter en stund efter jobbet? Vi har såklart hittat en patentlösning även för det. Patent US663744782 skvallrar om ett behändigt öl-parasoll.

Vad vore en sommar utan alla dessa kreativa lösningar – Geniala eller inte!

 

Till fler nyheter

Kontakta oss