Immaterialrätt i tidigt skede

Sveriges framtid byggs av de drivna entreprenörerna. Det är dessa entreprenörer, med sina geniala affärsidéer och nystartade företag, som skapar jobb, välfärd och nästa generations storföretag. Vi på Hansson Thyresson är väl medvetna om detta efter att ha hjälpt företag att skydda sina idéer, uppfinningar och varumärken under många år. Nytänkande företag med sin innovationskraft och idérikedom hjälper Sverige att såväl attrahera kapital och supertalanger som att hitta de lösningar som gör det lättare för både människa och planet att hålla sig frisk, må bra och fungera.

Ofta består nästan 90% av ett nystartat företags värde av immateriella tillgångar. Samtidigt visar undersökningar att kunskapen om IP (Intellectual Property*) ofta är låg och att IP ofta blir bortprioriterat. Det är egentligen inte så konstigt, vet man inte vad immateriella tillgångar innebär, värdet av dem, hur man kan använda dem och hur de ska skyddas – ja, då finns det en hel del annat man hellre prioriterar när man som Startup eller Scaleup inte får tiden att räcka till samtidigt som plånboken ofta är tunn.

På Hansson Thyresson ser vi ett stort värde i att tidigt komma i kontakt med spännande företag, gärna redan under uppstartsfasen. Vi vill mer än gärna hjälpa er förstå värdet av er IP och minimera era risker redan från början. Vi ser det som ett av våra viktiga uppdrag och även som en stor ära att få vara med (om än på ett hörn) och växa med våra kunder.

Under nästan 30 år har vi hjälpt nystartade företag att komma på rätt väg med sina IP-frågor. Vi har samlat på oss en mängd erfarenhet och kunskap kring detta som vi nu vill använda för att hjälpa just er. Vi förstår utmaningarna, vi ser möjligheterna och vi hjälper er att prioritera rätt. Vi tror på långvariga kundrelationer och förtroende, och framför allt är vi här för att göra det svåra enkelt så att ni kan fortsätta arbeta ostört med det ni är bäst på.

Läs gärna vår artikel här som lyfter några av de fördelar som ett patent kan medföra, både i tidiga och senare stadier av en etabering.

Vi vill gärna få kontakt med fler spännande och nya bolag så att vi kan hjälpa även er. Vi erbjuder därför dessa bolag 30 minuters fri rådgivning, så att ni kan få en inblick i patent, varumärken och andra aspekter av era immateriella tillgångar. Bara lyft luren eller dra iväg ett mail så bokar vi in ett möte på vårt kontor eller digitalt.

*Intellectual Property, eller immateriella tillgångar, är sådana tillgångar som man inte kan ta på. Det kan exempelvis vara företagshemligheter, innovationer, mönster, varumärken, processer, avtal, knowhow, domäner osv.

 

30 min fri rådgivning!

Vi vill gärna få kontakt med dig och ditt bolag! Vi erbjuder därför 30 minuters fri rådgivning kopplad till immateriella tillgångar. Bara lyft luren och ring 040-300014 eller kontakta oss här undertill i kontaktformuläret så bokar vi in ett möte på vårt kontor eller digitalt. 

Sagt om oss

”Med en förståelse för en Startups vardag och behov är Hansson Thyresson ett naturligt val för företag i tidig fas oavsett om det gäller Patent, IP- strategier eller utbildningar för att ge ökad kunskap och förståelse. Hansson Thyresson är en trygg partner under hela ens företagsresa.”
Johan Vaernholt, Affärsutvecklare vid Företagsfabriken i Kronoberg och Kalmar Science Park samt grundare av Vandervolt.


”Partnersamarbetet med Hansson Thyresson ger Företagsfabrikens inkubatorföretag tillgång till kunskap inom ett oerhört viktigt område för startups. Kombinationen av expertkunskap och hög servicenivå gör Hansson Thyresson till en viktig och uppskattad partner.
Det som vi upplever extra värdefullt i samarbetet är det härliga engagemang som Hansson Thyresson visar.”
Micke Hjelm, Platsansvarig och Tf Affärsutvecklingsansvarig, Företagsfabriken i Kronoberg

Ta gärna en titt på våra korta filmer längre ner. Där kommer du få svar på grundläggande frågor kring immaterialrätt just för Startups.

Vad är immateriella tillgångar?

Varför varumärkesskydda?

Vad krävs för att få ett patent?

Kontakta oss