Vår nya kollega och redovisningsekonom Wenche

Wenche Carlsson är på plats! Sedan några veckor tillbaka arbetar hon hos oss med det löpande ekonomiarbetet. Vi är väldigt glada över att ha Wenche med oss, både som kollega och  redovisningsekonom. Men inte heller Wenche slipper undan våra nyfikna frågor:

Hur trivs du hos Hansson Thyresson så här långt?
– Som nyinflyttad i Skåne, har jag fått den bästa start jag kunde önska. Hansson Thyresson har välkomnat mig och inkluderat mig i sitt gäng från dag ett. Som redovisningsekonom vet man ofta vilka arbetsuppgifter man förväntas lösa, men för att förstå verksamheten, vilket är väsentligt för att siffrorna ska bli levande, krävs ett engagemang både från en själv och från arbetsgivaren. Då jag själv inte har någon bakgrund eller erfarenhet om frågor kring patenträtt och varumärkesskydd, är jag tacksam för det engagemang mina kollegor har visat mig för att ge mig kunskap och förståelse för den verksamhet Hansson Thyresson bedriver.

Vad skulle du ta med dig till en öde ö, och varför?
– Om jag skulle bli strandsatt på en öde ö, skulle jag helst av allt velat ha sällskap av någon annan. Men om det inte vore möjligt, skulle jag nog ta med mig en låda med pysselsaker inklusive redskap för att kunna förvandla pysslet, stenar, snäckor, ilandflutet skräp, etc till något användbart. Varför? Jag mår bra av att vara kreativ och att se ett resultat av mina ansträngningar, t ex jobba i trädgård eller sy. Med hjälp av min välfyllda låda och det jag hittar på ön, skulle jag dels ha något att göra om dagarna, dels kunna försöka rädda mig själv genom att tillverka någon typ av signalering till omvärlden samt ha något att sälja om jag väl blev ”räddad”. På så vis hade jag kunnat köpa mig lite förnödenheter och en biljett hem, avrundar Wenche med ett finurligt leende.

Ja men visst! Kreativt och resultatorienterat – det måste ju vara absolut bästa överlevnadsstrategin! Wenche, om du mot förmodan skulle bli strandsatt på en öde ö, då lovar vi komma förbi och sällskapa – ett litet tag!

Varmt välkommen till Hansson Thyresson!

Här kan du komma i kontakt med Wenche >

Till fler nyheter

Kontakta oss