Vart är konkurrenterna på väg?

En grundtanke med patentsystemet är att göra innovationer tillgängliga så att man kan dra nytta av varandras tekniska lösningar och därmed stimulera teknikutvecklingen. Samtidigt kan du som är patentinnehavare tjäna pengar på dina idéer. Därför är det både intressant och viktigt att veta vart ens konkurrenter är på väg! Genom att utnyttja den information som finns i de enormt stora databaserna kan vi, med vår specialistkompetens, få fram ett riktigt bra analysunderlag till er.

5 möjligheter med bevakningstjänsten

1) Få insyn i vilken teknik konkurrenter arbetar med
Ansöker de om flera patent inom ett nytt teknikområde? Innebär det att er konkurrent håller på att bredda sin verksamhet?

2) Se vilka länder konkurrenterna avser ha som sina marknader
Var söker de patent? Kanske kan det ge information om att konkurrenten är på väg in i ett nytt land.

3) Hitta en ny konkurrent
Genom att avgränsa sökningar till specifika teknikområden kan patentingenjören se om det söks patent på nya uppfinningar som ligger inom ert teknikområde. Det kan vara väldigt värdefullt att få information om detta så snart patentansökningen blir tillgänglig.

4) Löpande uppdateringar
Med vår bevakningstjänst ger vi kontinuerliga uppdateringar, till exempel när konkurrenters patentansökningar publicerats så tar vi informationen vidare till er direkt.

5) Tillgång till kraftfullt analysunderlag
Grundkostnaden är förhållandevis låg och den information ni får tillgång till kan bli otroligt värdefull för er.  Konkurrentbevakning är ett mycket kraftfullt verktyg!

Kontakta gärna Viveka, eller någon av våra andra patentingenjörer!

Vi ser fram emot att ses över en god kopp kaffe!

Till fler nyheter

Kontakta oss